Η Σουηδία αποτελεί σήμερα μία σημαντική δύναμη για την Ευρωπαϊκή Ένωση με ισχυρή οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη, ενώ συνεχίζει να είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο όσον αφορά την υιοθέτηση και εφαρμογή των Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Επικοινωνίας. Σημειωτέον ότι η Στοκχόλμη είναι η  κορυφαία πόλη του κόσμου όσον αφορά το διανοητικό «κεφάλαιο» και την καινοτομία. Επιπλέον, στη γενική κατάταξη, η σουηδική πρωτεύουσα ανέβηκε στην 4η θέση στη διάσημη έκθεση «Πόλεις της Ευκαιρίας» (Cities of Opportunity).

 

 

Η σουηδική γλώσσα ανήκει στις σκανδιναβικές γλώσσες και θεωρείται απόγονος της αγγλοσαξονικής γλώσσας. Η γλώσσα των Αγγλοσαξώνων ή αλλιώς Old Norse αποτελούσε τον κοινό τρόπο επικοινωνίας των γερμανικών φυλών που κατοικούσαν στην Σκανδιναβία κατά τη διάρκεια της εποχής των Βίκινγκς. Η σουηδική γλώσσα φαίνεται να έχει επηρεαστεί από πολλές άλλες γλώσσες και είναι αυτή με το μεγαλύτερο αριθμό φυσικών ομιλητών ανάμεσα στις Βόρειες Γερμανικές Γλώσσες. Πιο συγκεκριμένα, τα Σουηδικά ομιλούνται από περίπου 9,5 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σε χώρες όπως η Φινλανδία, η Νορβηγία, η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Εστονία και οι Η.Π.Α.

 

 

Το κλειδί για να καταφέρει κάποιος να μιλήσει και να γράψει στα Σουηδικά έγκειται σε τρεις βασικούς τομείς: την προφορά, τον τονισμό και τη σειρά των λέξεων. Οι συγκεκριμένοι τομείς είναι απαραίτητο να κατακτηθούν σε πολύ καλό βαθμό ώστε να είναι δυνατή η εκμάθηση της σουηδικής σε υψηλό επίπεδο. 

 

KIRITTOPOULOS|Foreign Language School


Διεύθυνση:


Παναγιώτη Μάγειρα 8,

Παλαιά Φώκαια
19013 


Τel: 22.911 - 59.021
E-mail: info@folks.gr

 

Join us on:

 

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • YouTube Classic